Michal Tuška: fotograf volné přírody


Autor
Poslední aktivita: 2024-04-20 11:08:08

Náhodná fotka:

Krásy podzimu
Krásy podzimu
(počet zobrazení: 612)

Výkřik zoufalství.

Vloženo: 12.5.2020 08:52
Počet zobrazení: 140

Výkřik zoufalství.  

Kdy už konečně dojde k obecnému pochopení podstaty problému se suchem a hlavně ke změně přístupu?!  

Denně slyším ve sdělovacích prostředcích nářek typu: "Pětisetleté sucho ničí zemědělské a lesnické hospodařeni". Proboha!!! Už to konečně pochopme!!! Naše "pětisetleté" ne-hospodaření v zemědělství a lesech ničí naše vodní zdroje a potažmo klima!!! Nekonečné lány a vydrancovaný řídký les vodu v krajině neudrží. Tím by měla začínat každá zpráva o suchu. Snad by to konečně "kompetentní odborníky" donutilo jednat.  

Dokonce ani významná meteoroložka zatím nechápe opravdové nebezpečí , kdy ve zprávách na kanále ČT1 tvrdí, že: "extrémní odtávání ledovců na celé planetě je velký problém, v jehož důsledku dojde k zvednutí hladiny moří".  

Tento problém je ale zcela zanedbatelný proti tomu, že po odtátí většiny ledovců z povrchu planety už nebude co odebírat ohromné přebytky tepla z atmosféry (Přechod ledovců do jiného skupenství je energeticky ohromně náročný) a dojde k ohřevu klimatu V NÁSOBNÉ RYCHLOSTI. To se už nebude týkat "jen" nízkého pobřeží okolo moří a oceánů, ale zcela všeho živého na planetě!!!  

 

 

Promiňte mi prosím tento "zoufalý výkřik", ale nemůžu už sdělovací prostředky s jejich přístupem k problému klimatu vystát...  



Komentáře ke článku

Zobrazit komentáře ( 0 komentářů ), Vložit komentář



Fotogalerie Michala Tušky
Design a kód Jan Chodúr